chat Blir den nye tanker etter COVID fortrengning?

I gammeldags store fikspunkt merker likeså språkdebatten i 1800 tallet var poenget. Antakeligvis så vidt nå ignorerer befolkning at i den mørke virkeligheten, som begynner veien til å dreie seg. For at de fleste av befolkning går glipp av sitt eget synspunkt, og blir enda forvirret om plikten.

Dette er en refleksjon som innebærer mine tanker i hensyn til COVID, og en artikkel som jeg har lest i dag på vg nyheter.

Alkohol-tabu blant norske prester

— Du fleiper an, ikke sant?

— Herre min hatt!!

I kristne miljøer servere de alkohol når en blir konfirmert. I Norskesamfunnet er det mangfold, og vi har en alkoholkultur. Det handler om avsløre hykleri som jeg hadde skrevet om i dikt 22. juli 2021.

I blant vi lukkende øynene for all religiøse miljø, muslim, kristen, sikhs, i Norge i dag. Det betyr at journalister påpeker religioner, og de har intet skilt håndtering i sin tanken. At det blir misforståelse særlig i blant de unge i Norge.

Jesus forandre vann til vin, så vidt journalister kan forstår at alt der de skrev er et skjevsyn. Hvis de vil ha lyst til å snakke om for eksempel den rusbehandlings metoder, i derimot kan bli en god start for en slik artikkel. Det er temmelig vanskelig å få rolle modeller i dag.

Fordi folk ville ha så umåtelige lyst til å kritisere hverandre.

<<Det plage meg meste>>

Min meningen er at ikke alle ville bli på den samme linen. Det vi tror på må være et livssyn.

For eksempel i verden har vi mange muslimer, og de har sine egne variasjoner av verdigheter. Dessuten, sammenligner en kristne person, som er lov til å drikke ut med sine venner mot et radikalt muslimsk individuelle som har et forskjellig selskap. Det kalles jeg å rette baker for smed. Betydningen er at en av dem drikke seg og den andre straffe noen andre på måte imot sin egen vilje. Og så for å skille dem ikke hindre vårt samfunnet.

Journalister liker å kritisere en mot annen, likelydelige er det viktig når vi merker ut i verden alt er forskjellige. Selv om er det ingen plikt til å ta hensyn til i vårt samfunn. Jeg tror det skal være slik fordi, kristne er pregret av mange sekter og prester fra katolikk kirken er forskjellig fra en baptist kirken, dvs. en kan gifte seg og det andre er giftet seg til Gud, dermed de har anderles troverdige.

Hva jeg tror til å være beste er kanskje ikke beste for en annen person. Dette er ikke mitt bord å bestemme over noen. Dette har ikke noe å gjøre med en journalist heller. Trass i det har vi mange i vårt samfunn, som synes de er rett til å bestemme retningslinjer av en annen person, som man kalles den heftige elefanten i rommet som hatkriminalitet.

I Norge det er mange som ville å ha vende seg ryggen til kristendom, og vil beskyte en som høre ikke hjemme her. Forventingen min er at det burde vi å stå opp for alle rettighetene vi har.

Der var en eldre dame som kom på besøk hos min grunnskole, og forklarte grunnleggende av rettigheter vi har. Hun forklarte at alle måtte beherske menneskerettigheter. Fordi i fortid hadde alle kjempet mot den dårlige samvittigheten for å ha oss trives.

Det jo jammen bra å kommer til å forstå hvorfor vi må respektere hverandre, og at kristendom er ikke det samme i danne som vi fattet. Da, vi gir ballen til en dårlig samvittighet hvis vi visste i vår verden det blir slik at man ikke er i stand til å si noe imot. Når man kommer til å si noe til muslimer er vi ikke så høyt å si noe. Det kan godt være i vårt samfunn at vi ikke kan beskytte en muslimsk kvinne for eksempel fra et tvang forhold. Fordi mange gidder ikke og står i stille og la det hende. Det går ikke an, det vi driver med nå!

— Egentlig, jeg har ikke peiling hva planen er?

I Norge mange kirke har ikke åpent ennå på grunn av COVID. Derfor synes jeg at det upassende å få snakke om alkohol. Ingen forstår egentlig hvilken er heildager fremover rødedager i år. Respektere at vi har disse dager for å knytte oss sammen, driver den media sine egne skyldige besyv med minst de som skjønner det.

Å la folk høre hjemme her, er planen og den fornuftige behandlings metoden. Det betyr at vi bør oss å skille mellom samfunnet og religion. På måte er det ikke noe grunn til å klage mot humanist heller. Dette handler om mange religioner som er ikke oppdaterte. Derfor benekter mange til å forstå sine egne troverdige verdigheter. De begynner til å tvile i samfunnet hvis de burde å forandre seg. For eksempel med rusbehandling er det bare kristne som prøve å hjelpe alle i Norge, og derimot det er ikke så høyt muslimer i mosque som gjøre disse typer rådgiver.

Jeg mener at det skulle å være mer rådgiverne i mosque som kan hjelpe mot stoffer problemer i samfunnet også. Det er ingen skam her. I tillegg for er mange som vil høre til noe som de kraver er i felles med dem, og vil gjerne å ha sine egne rolle modell fra dette religion. Hvis det var nasjonal plikt til å ha enten en rådgiverne eller veileder i religiøse steder: kanskje den knivestukk gjengkulturen skal dempe seg? Kanskje mange av de innvandrerne som kom til Norge vil føle seg beskyttet? Er det ikke bedre til å ta være på den majoritet en til å sure mange for den minoritet?

Det står ingen plan i samfunnet, og det store, kraftige media huset blir nødt til å underbygge beskyldingene sine. Alt i samfunnet må ordne seg rask tilbake med en god syn. I midlertid er det noen som skal lese noe dårlige samvittighet artikkel og tenke seg knapt til å bestemme for å hjelpe noen.

Er det sånn, driver vi oss til det?

Om igjen, klager jeg til å tro på noe også. Men det er ikke så klar som krystall. Drøye, negative tanker reiser seg truende. Fordi i samfunn er noe som vil snakke så høyt om hvor vi skal. Det er bare politikerne!

Det kan godt være at mange ikke vil høre på noe politikken uansett! Fordi politikerne snakke fra sin bunnen i stedet for sin munnen. Det er sånn i livet. Vi kan ikke presse folk til å forandre men loven, antakeligvis kan forandre seg for å hjelpe folk med sine egne skyldige samvittigheter. Kristendommens makt over Norge, begynner til å tape. Jeg tror at kirken ikke skulle handler om bagateller av alkohol åpningstider. Men snakker om rusbehandling og hvordan kirken kan hjelpe ved slike saker.

Kanskje det er ikke kristendommens skyld denne gangen? Om eventuelt det er vårt samfunnet fordi det blir litt mer mot kristendom er til å beslutte. Jeg legge meg flat fordi jeg er ombestemt meg om hvem enten har meste makt mellom kristdommen eller media hus. Begge deler bidro ikke til i samfunnet som så høye de tror.

Dette er sannheten. Den <<cancel culture>> har ankomst til media hus i Norge, og vi bør å få vite hva man skal forandre til å bidra samfunnet. Altså har jeg skrevet før, er at man burde å snakke sannheten, og vi må kjempe for hvor ytringsfriheten. Vi anelse ikke hvem vi kan bidra til i samfunnet. Vi har ingen mulighet for å få snakke til alle menneskene i Norge heller. Det burde vi å si noe i fram, og sikre på at det kom fra et godt sted.

Jeg har begynt til å skrive til folk; Takk for alle fiskene!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s